події

Участь у вебінарі WING UK: Підвищення геотермального профілю України

05/2024

29 травня 2024 Юлія Демчук, член правління ГО "Геотермал Україна", мала честь бути запрошеною на тематичний вебінар WING UK - Women in Geothermal, присвячений геотермальному розвитку в Україні.  

Під час вебінару Юлія виступила із презентацією "Підвищення геотермального профілю України: інтеграція в глобальний ландшафт відновлюваної енергетики".

Україна перебуває на шляху енергетичного переходу, намагаючись диверсифікувати свій енергетичний баланс і зменшити залежність від імпорту викопного палива. Геотермальна енергетика є перпективним рішенням із величезним невикористаним потенціалом. Використання цього відновлюваного джерела пропонує Україні різні переваги, від надання доступних рішень для місцевих громад до підвищення енергетичної безпеки та сприяння економічному розвитку України. Проте, незважаючи на свій потенціал, геотермальна енергія в Україні залишається недостатньо використаною.

В рамках доповіді було представлено складову геотермальної енергії в глобальному масштабі, поточний енергетичний ландшафт в Україні та місце відновлювальних джерел, зокрема геотермальних, в цілісній енергетичній системі держави. Також було охарактеризовано найбільш перспективні регіони для геотермального розвитку України, враховуючи геологію, тектонічні особливості території, значення температури, теплового потоку, розподілу геотермального градієнта та інших параметрів. Аудиторії було презентовано робочі проекти та кейси над якими працює команда ГО "Геотермал Україна". Окремо було приділено уваги викликам, які стоять на шляху розвитку геотермальної енергії в Україні, та можливостям відновлюваного джерела для стейкхолдерів та країни вцілому.