події

Літня Школа Нафтогазової Інженерії

07/2023

12-16 червня Голова правління ГО «ГеотермалУкраїна», представник з міжнародних зв'язків професійної спілки нафтогазових інженерів України SPE Central Ukraine Section Тарас Попадинець взяв участь в Petroleum Engineering Summer School по тематиці: "Розвідка та видобування геотермальних ресурсів" (PESS2023), яка була організована ЗагребськимУніверситетом (RGNF) за підтримки SPE Хорватія в м. Дубровник, Хорватія, директор проф. Дарія Карасаліхович Седлар.

Підчас заходу було представлено серію семінарів від доповідачів США, Ізраїлю,Європи (OrmatGadShosan, EGEC Philippe Dumas, Pennsylvania State University Prof. dr. ArashDahi Taleghani, IPMSolution Angelo Bianco, та інші).

Навчальна програма PESS охопила теми, пов'язані із останніми тенденціями та практичними кейсами використання геотермальних джерел енергії.

Також було розглянуто можливості використання існуючої нафтогазової інфраструктури для її перепрофілювання та реалізації проектів з декарбонізації та отримання геотермальної енергії. Велику увагу було приділено вивченню соціальних, екологічних та економічних аспектівна прикладі Хорватії, а також необхідності в провадження законодавчих рішень для реалізації геотермальних проектів. В рамках PESS відбувались культурні події, екскурсії та заходи з метою налагодження партнерствта подальших ділових відносин.

Висловлюємо вдячність організаторам PESS2023 (Загребський Університет, проф.  Дарія Карасаліхович Седлар, а також вітання всім колегам-учасникам із успішним закінченням школи. Ми переконанні, що обмін ідеями, обговорення та дискусії між фаховими експертами і надалі сприятимуть нашому співробітництву, а також розвитку геотермальної енергії як чистого та відновлювального ресурсу на шляху до декарбонізації.