події

Міжнародний форум «ГЕОЕНЕРГЕТИКА» 2024

09/2024

ГО "Геотермал Україна" успішно організувала перший в Україні Міжнародний форум «ГЕОЕНЕРГЕТИКА» 2024, який відбувся онлайн 26-27 вересня.

Протягом двох днів захід об’єднав понад 90 експертів і учасників з усього світу для обговорення важливої ролі геотермальної енергії у формуванні енергетичного майбутнього України.

Форум розпочався вітальними промовами від представників Міжнародної геотермальної асоціації (IGA), Європейської ради з геотермальної енергії (EGEC), Офісу підтримки відновлення та реформ Міністерства енергетики України, Коаліції «Енергетичний перехід» та Фонду декарбонізації України.

Перший день заходу став ефективною платформою для співпраці, обміну досвідом і знаннями. Близько 25 доповідачів представили змістовні презентації від провідних компаній, організацій та інституцій: Baseload Capital, Innargi, ThinkGeoEnergy, Arup, Arctic Green, TNO,  CSIC, DTESS, Baker Hughes, CeraPhi, Primeval Energy, Institute of Geology& State Commission for Mineral Reserves of Ukraine, Asters, Heriot-Watt University, NORCE, SHOGenergy, Association of Gas Producers of Ukraine, Olsights, TEVERRA, Enovate Ai та Rystad Energy.

Програма другого дня включала:

- Геотермальний семінар SPE, який об’єднав професіоналів Центральноукраїнської секції SPE та технічної секції SPE з геотермальної енергії (GTTS).

- Презентацію результатів проекту, де Verkís Consulting Engineers та ГО "Геотермал Україна" представили важливі висновки щодо «Прямого використання геотермальної енергії в західному регіоні України».

- Круглий стіл: Наступні кроки щодо розвитку геотермальної енергетики в Україні за підтримки Міністерства енергетики України, Міністерства закордонних справ Ісландії, Міжнародного агентства з відновлюваної енергії (IRENA) та Verkís Consulting Engineers.

Серед ключових висновків форуму -  геотермальна енергія може стати фундаментом енергетичного переходу в Україні. Було підкреслено важливість сприяння державно-приватному партнерству, а також необхідність створення нормативно-правової бази для стимулювання інвестицій у геотермальні проекти.

ГО "Геотермал Україна" співпрацює з ключовими гравцями галузі та запрошує всіх зацікавлених сторін до співпраці, обміну досвідом, технологічними досягненнями та інноваційними ідеями для подальшого розвитку геоенергетики в Україні.