події

Презентація «Використання геотермальної енергії з виснажених родовищ нафти і газу на заході України»

01/2024

18 січня 2024 року Тарас Попадинець Голова правління ГО «Геотермал Україна» та член правління Юлія Демчук мали честь бути запрошеними на онлайн розмову, організовану EAGE- European Association of Geoscientists & Engineers Local Chapter London в рамках серії вечірніх лекцій.

Тарас та Юлія виступили із презентацією під назвою «Використання геотермальної енергії з виснажених родовищ нафти і газу на заході України».

Юлія розповіла про загальний потенціал геотермальної енергії в Україні, історію розвитку, типи геотермальних джерел, надала характеристику перспективних регіонів та оцінку технічного потенціалу електричної потужності геотермальних ресурсів за областями. Під час презентації було розглянуто геологічну будову Закарпаття, перспективні площі, придатні для промислового використання геотермальних ресурсів та причини виникнення локальних температурних аномалій.

В окремій частині презентації Тарас охарактеризував основні моделі використання геотермальної енергії, можливості для нафтогазової промисловості, досвід перепрофілювання покинутих і ліквідованих нафтових та газових свердловин в геотермальні. Особливу увагу було приділено критеріям перевірки свердловин та облаштування, глобальним технологічним інноваціям та необхідним крокам для розвитку геотермальних проектів в Україні.

Запис презентації доступний на YouTube за посиланням