cпівпраця

Стратегічне партнерство між CeraPhi Energy та ГО "Геотермал Україна" для розвитку геотермальної енергетики в Україні

05/2024

CeraPhi Energy, світовий лідер із передових геотермальних рішень із замкнутим циклом, та ГО "Геотермал Україна", неприбуткова науково-дослідна організація, оголосили про підписання Договору про співробітництво. Ця знакова співпраця об’єднує технологію CeraPhi CeraPhiWell™ із великим науковим досвідом ГО "Геотермал Україна" для прискорення розвитку геотермальної енергії в Україні.

Замкнута система CeraPhiWell™ від CeraPhi Energy пропонує унікальне рішення для використання цього потенціалу шляхом перепрофілювання ліквідованих нафтових і газових свердловин або розгортання нещодавно пробурених свердловин середньої глибини для опалення та охолодження.

Генеральний директор CeraPhi Карл Ферроу зазначив: «Україна має багату історію як індустріалізована нація зі спадковим нафтогазовим сектором. CeraPhi може посилити це за допомогою нашого досвіду в геотермальній енергетиці в поєднанні з нашою власною технологією ефективного перепрофілювання та досвідченою командою менеджерів, допомагаючи Україні в енергетичній безпеці та зусиллях з декарбонізації».

Геотермальна енергія є багатообіцяючим рішенням багатьох енергетичних проблем України – залежність від імпорту викопного палива, старіння інфраструктури та геополітична напруженість – усе це впливає на енергетичну безпеку. Використовуючи цей відновлюваний ресурс, Україна може диверсифікувати свій енергетичний баланс, зменшити викиди парникових газів, стимулювати економічне зростання та створити нові робочі місця. Україна має значний традиційний геотермальний потенціал, особливо в її західних регіонах. У західній частині країни є понад 10 000 нафтових і газових свердловин, і очікується, що понад 1000 з них можуть бути перепрофільовані для виробництва геотермальної енергії.

«Наша співпраця з CeraPhi Energy є значним кроком у реалізації нашого бачення розвитку геотермальних джерел енергії в розрізі відновлюваної енергетики України», — сказав Тарас Попадинець, голова правління ГО "Геотермал Україна". «Разом ми володіємо знаннями, досвідом і бажанням перетворити цю амбіцію на відчутну реальність, яка принесе користь майбутнім поколінням».

Основні цілі партнерства включають оцінку можливості перепрофілювання існуючої нафтогазової інфраструктури, спільні науково-дослідницькі ініціативи, комплексні програми навчання робочої сили та інформаційні кампанії для підвищення обізнаності населення про переваги геотермальної енергії.

Завдяки непохитній прихильності до сталого розвитку та енергетичної незалежності, CeraPhi Energy та ГО "Геотермал Україна" готові вплинути на енергетичний сектор України, сприяючи економічному процвітанню, піклуванню про навколишнє середовище та стійкому майбутньому, що живиться безмежним теплом землі.